Over onze jeugdherbergen

De DJH City Hostels maken deel uit van de Duitse Youth Hostel Association.

Het Deutsches Jugendherbergswerk (Duitse Youth Hostel Association) is opgericht in 1909. Vandaag de dag bestaat het uit 14 regionale verenigingen - één van hen is de DJH Landesverband Rheinland eV, gevestigd in Düsseldorf.

Het is een geregistreerde non-profit vereniging en een erkende publieke jongerenorganisatie. Van de ongeveer 450 jeugdherbergen in Duitsland, behoren er 33 tot het Landesverband Rheinland. Deze bevinden zich in het landschappelijk aantrekkelijke regio's van de Eifel, Bergische Land en Nederrijn. Naast de moderne City-Hostels in de Rijn metropolen van Keulen en Düsseldorf, en charmante hostels in voormalige kasteelgronden, heeft het Landesverband Rheinland ook veel jeugdherbergen voor speciale doelgroepen - van belevingsonderwijs tot industriële cultuur.

De kerngedachte van de jeugdherberg is die van vreedzame ontmoetingen tussen mensen uit alle hoeken van de wereld. Gedragen door deze gedachte en een 100-jarige traditie, de doelstellingen van het Deutsches Jugendherbergswerk en het Landesverband Rheinland zijn de bevordering van het welzijn van de jeugd, onderwijs, gezinnen met kinderen en alleenstaande ouders, lokale erfgoed en de geschiedenis en het behoud van het milieu en het landschap