Bonn

Kosmopolitische charme van de Duitse geschiedenis.

Bonn fascineert – niet alleen dankzij de vele bezienswaardigheden zoals het Beethoven-Haus, het Poppelsdorfer Schloss of het recreatiepark „Rheinaue“. In de 22 musea die de stad telt, waaronder de Museumsmeile met de Bundeskunsthalle en het Haus der Geschichte, vindt elke kunst- en cultuurliefhebber een passend thema.

Bovendien wordt in de voormalige hoofdstad van de Duitse Bondsrepubliek een relatief jong hoofdstuk van de Duitse geschiedenis dusdanig tastbaar als nergens anders in Duitsland. Gebouwen als het Kanzleramt  [bondskanselarij], de villa Hammerschmidt of het Palais Schaumburg zijn architectonische bewijzen van een bewogen tijdperk, waarin Duitsland na het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn plek in de wereld succesvol herdefinieerde voordat Berlijn uiteindelijk opnieuw de hoofdstad van de Bondsrepubliek werd.

Wat bleef is de unieke charme van een traditierijke, maar ook jonge stad, die haar bezoekers van over de hele wereld tot op de dag van vandaag aantrekt en bezielt. De geslaagde mix van de historische Beethoven- en Kurfürstenstad, alsook de levendige, moderne atmosfeer rondom de universiteit en de UN-campus, maakt de „Bundesstadt Bonn“ zo uniek.