Corona informatie

*Voor de algemene Corona maatregelen in heel Duitsland: Klik hier!

 

Zijn er eisen voor mond- en neusbescherming in de hostels?

In alle openbare ruimtes verzoeken wij onze gasten vanaf 6 jaar oud een mondkapje te dragen. Mocht u niet in het bezit zijn van een mondkapje, dan zijn deze te verkrijgen in het Hostel voor € 2,-.

 

Wat zijn de hygiënenormen in de eetzalen?

Naast het serveren van drankjes en eten, bieden we ook buffetversies aan met verhoogde hygiënevoorschriften.

 

De tafels zijn zo opgesteld dat er een royale afstand is tussen de gasten aan verschillende tafels en de wandelpaden. In de hostels waar dit moeilijk is, breiden we de gebruikelijke eetkamers uit met extra kamers of organiseren we maaltijden in twee of drie shifts.

 

Bij niezen, een loopneus en andere symptomen van ziekten.

Niet elke nies en loopneus is een probleem. We vragen u vriendelijk om u te houden aan het "nieslabel" : wendt u zich alstublieft af van andere gasten, houdt de elleboog voor uw mond en neus en gebruik wegwerpzakdoeken, die u vervolgens rechtstreeks in een vuilnisbak kunt gooien.

Als u zich onwel voelt voor uw verblijf en u vertoont symptomen van het corona-virus, neem dan telefonisch contact met ons op en reis voorlopig niet (maak gebruik van een annuleringsverzekering).

 

Als u ter plaatse symptomen van een ziekte vertoont of als u zich onwel voelt, ga dan rechtstreeks naar uw kamer en bel indien mogelijk de receptie. Wij zorgen dan voor ondersteuning en nemen contact op met onze verantwoordelijke gezondheidsafdeling om de verdere maatregelen te verduidelijken. Zeker in de huidige tijd vragen we je hier flexibel mee om te gaan. Het gaat om je eigen gezondheid en om die van je medemensen, die in dit geval ook onze gasten en medewerkers zijn.

 

Wat gebeurt er als er een SARS-CoV-2-zaak (Corona-uitbraak) is in een van de hostels?

In het geval van een uitbraak isoleren we eerst de betreffende gast en, indien nodig, de mensen die in direct contact staan met de gast in hun kamer. Tegelijkertijd informeren we de verantwoordelijke gezondheidsautoriteit, die neemt dan de verdere coördinatie van het voorval over. In dat geval werken de hostel/jeugdherberg zelf en haar medewerkers nauw samen met de coördinerende autoriteit en proberen ze tegelijkertijd het verblijf van alle gasten in het huis zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

 

Wat gebeurt er als andere reizigers of ik me niet aan de voorgeschreven coronagerelateerde regels houden?

We proberen alle gasten zo goed mogelijk voor te bereiden op de huidige omstandigheden en we zijn er zeker van dat alle reizigers ook begrip zullen tonen van de noodzakelijke overweging. Als een gast de regel herhaaldelijk overtreedt, behouden we ons het recht voor om het verblijf vroegtijdig te beëindigen. Uiteindelijk is het belangrijk om alle gasten en medewerkers in onze jeugdherbergen de best mogelijke tijd en een veilig en aangenaam verblijf te geven. 

 

*Als de officiële regels veranderen, kan het nodig zijn om boekingen te annuleren. De annulering is uiteraard kosteloos voor de gast.